Pocetna
Registar Firmi.com
Gradite mrežu poslovnih kontakata! Štampaj E-pošta
Wednesday, 09 April 2008
ImageDanas je u poslovnom svetu nezamislivo raditi bez uspešnog netvorkinga, udruživanja u mrežu poslovnih kontakta radi profesionalnog napredovanja. U uslovima današnjeg poslovanja međusobni kontakti u poslovnom svetu sve su važniji, pa su poslovna netvorking udruženja sve brojnija i uticajnija.


Pomoću netvorkinga informišete se o poslovnom svetu, uzajamno se potpomažete, pronalazite novi posao ili savet od stručnjaka. Evo nekoliko ilustracija o tome šta je važno kod netvorking udruženja.

Budite svoji
Jedan od najpraktičnijih saveta jeste da budete svoji i da nema nikakve potrebe da se bilo šta laže, posebno ako ostvarujete kontakt putem Interneta. Cilj netvorkinga nije da nekoga impresionirate, već da pronađete kontakte koji vam mogu pomoći u vašoj budućoj karijeri. Takođe, svi zainteresovani za netvorking udruživanje trebalo bi da jasno definišu ciljeve. Zapitajte se šta želite. Novi posao?

Image


Tražite li mentora za napredak vaše karijere ili novi put vaše karijere? Kada započnete razgovor s nekim, važno je da taj neko razume vašu viziju jer u protivnom netvorking neće dati rezultate kakve priželjkujete. Istaknite vaš cilj Ako se pripremate da upoznate značajne osobe, pripremite se za razgovor s njima. Nije dovoljno izneti samo vašu viziju određenog projekta, važno je i dati tim osobama do znanja koje znanje i veštine poznajete. Takođe, važno je da na internet stranici napišete tačan profil i istaknite vaše ciljeve, kao i ono o čemu želite da se informišete. Na taj način javljaće vam se osobe sa sličnim zanimanjima.

Održavajte kontakte

Kontakti se moraju održavati. Nije dovoljno nekome poslati poruku i kada vam se osoba javi smatrati da s njom možete da komunicirate kada god zaželite. Ako neko kaže: „Žao nam je, ali trenutno nemamo ništa kod sebe od onoga šta vas interesuje“, postavite novo pitanje: „Postoji li mogućnost kontaktiranja s vama?“ Važno je da vi pokrenete inicijativu, izmenite vizitkarte kako bi u budućnosti mogli sarađivati s tom osobom. Ukoliko to ne uradite, imajte na umu da niko neće trčati za vama.

 
< Prethodno   Sledeće >

Marketing

Firme kategorije

Upoznavanje.org
Pronadjite posao brzo i lako