Pocetna
Registar Firmi.com
Na šalter samo sa ličnom kartom Štampaj E-pošta
Autor Administrator   
Thursday, 03 April 2008
Image Prijavljivanje građana za besplatne akcije javnih preduzeća počeće danas u svih 1.319 pošta u Srbiji. Kako je ranije najavila Agencija za privatizaciju, građani se moraju prijaviti lično, a od dokumenata će im biti potrebna jedino lična karta i kartica banke u kojoj imaju račun. Za one koji nemaju račun u banci Poštanska štedionica će besplatno otvarati račun, a privremeno raseljeni sa Kosova i Metohije pored lične karte moraće da pokažu i legitimaciju raseljenog lica ili zeleni karton.

Prijavljivanje građana će trajati do 31. jula 2008. godine, a iz PTT Srbije su apelovali da se ne prave gužve pošto će svi dobiti isti iznos akcija bez obzira na vreme prijavljivanja. "Šalteri za upis akcija će biti vidno obeleženi, a ukoliko bude gužvi prijavljivanje će moći da se obavi na svim šalterima u poštama", istakli su u PTT Srbije.

Danas će i u filijalama Nacionalne službe zapošljavanja početi prijavljivanje radnika javnih preduzeća za besplatne akcije. Procenjuje se da će oko četiri miliona građana imati pravo na besplatne akcije i da će im u jednakim iznosima biti podeljene akcije u vrednosti od četiri milijarde evra, što znači da će svaki građanin dobiti akcije vredne 1.000 evra. Za besplatnu podelu su, za sada, predviđene akcije šest javnih preduzeća, Naftne industrije Srbije, Elektroprivrede Srbije, Jat ervejza, Telekoma, Galenike i Aerodroma "Nikola Tesla". Pravo na besplatne akcije imaju svi građani koji su stekli punoletstvo do kraja prošle godine i državljanstvo Srbije do 3. januara ove godine, a imali su prebivalište u Srbiji na dan 30. juna 2007. godine. Uz to, uslov je i da do kraja roka ze evidentiranje budu upisani u birački spisak i da do sada nisu dobili besplatne akcije u privatizaciji.

Za građane koji u postupku evidentiranja podnesu netačne podatke predviđena je kazna od 5.000 do 10.000 dinara, a kazna od 10.000 do 50.000 dinara za radnike pošta i diplomatsko-konzularnih predstavništava koji ne budu poštovali predviđenu proceduru. Kako je ranije kazao ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić prve uplate građanima od prodaje akcija koje su u Privatizacionom registru očekuju se početkom 2009. godine, a očekuje i da će trgovina akcijama javnih preduzeća, koje će građanima besplatno biti podeljene, početi u prvoj polovini iduće godine. Beta www.danas.co.yu
 
< Prethodno   Sledeće >

Marketing

Firme kategorije

Upoznavanje.org
Pronadjite posao brzo i lako